Eladó kiváló minőségű tűzifa Pest megye területére, egy erdei köbméteres, körhálós kalodás kiszerelésben házhozszállítással. A házhozszsállítást darus önrakodó teherautónkkal végezzük, így a lerakodás sem probléma! 

Tűzifa rendelése – Szmolka Gábor: +36 30 611 12 97

Miért érdemes tőlünk vásárolni tűzifát Pest megye területére?

 • Cégünk, a bicskei széhelyű BioNova Kft. 2009 óta áll vásárlóink rendelkezésére
 • Célunk a korrektség, átláthatóság és ügyfeleink elégedettsége,minden megrendelésről számla készül
 • Kizárólag kiváló minőségű, saját magunk által feldolgozott és csomagolt fát kínálunk eladásra
 • A házhozszállítást gyorsan és kényelmesen megoldjuk

 

A tűzifa ára: 72.000 / erdei köbméter

Tudnivalók az általunk kínált tűzifáról

A cégünk által értékesített tűzifa kizárólag magyar erdészetekből, felelős erdőgazdálkodásból származik. Több erdészettel is kapcsolatban állunk, éppen ezért folyamatos az utánpótlás a minőségi fából. 

Telephelyünk fejlett géppark áll rendelkezésre, így a fa feldolgozását egészen a csomagolásig mi magunk végezzük. A tűzifát természetesen gyártási hulladéktól és törmeléktől megtisztítva értékesítjük, igény szerint 25 vagy 33 centiméteres hasábokra felaprítva.

 

A csomagolás gyártású raklapokra, körhálós kalodába történik, 1 erdei köbméteres egységekbe. Csomagolórendszerünk teljesen automatizált és ellenőrzött, így egészen biztos lehet benne, hogy a tűzifa 1 erdei köbméter. 

Az alábbi videóban még több információt talál az elérhető méretekről és kiszerelésekről:

Milyen tűzifa fajtákat kínálunk?

Kizárólag a következő magas fűtőértékű keményfa tűzifa fajtákat forgalmazzuk: 

 • Kőris tűzifa (16,9 MJ/kg fűtőérték) 
 • Csertölgy tűzifa (16,8 MJ/kg fűtőérték)
 • Gyertyán tűzifa (15,8 MJ/kg fűtőérték)
 • Bükk tűzifa (15,62 MJ/kg fűtőérték)

 

Ha szeretne többet megtudni a felsorol tűzifa fajták tulajdonságairól, akkor olvassa el ezt a cikket! 

Miért erdei köbméteres egységekben értékesítjük a tűzifát?

Magyarországon még mindig gyakori, hogy a tűzifát súlyra, mázsában értékesítünk. Valójában a súlyra történő értékesítés a vásárló számára több kockázatot is rejt magában: 

 • A fa veszít a súlyából száradás közben. Míg 1 erdei köbméternyi frissen kivágott fa súlya 11-12 mázsa, légszáraz állapotban mindössze 8 mázsát nyom. Így, ha Ön nem teljesen száraz fát vásárol, akkor később veszteség érheti. 
 • A legtöbb telephelyen NEM áll rendelkezésre hitelesített mérőeszköz, amellyel ellenőrizhető lenne a tűzifa súlya. Kiszállításkor pedig egyenesen lehetetlen ellenőrizni a fa súlyát. 

 

Éppen ezért úgy gondoljuk, hogy korrekt kereskedő kizárólag térfogatra, erdei köbméteres egységekben értékesíti a tűzifát. 

Ha szeretne a saját szemével meggyőződni arról, hogy a száraz tűzifa tömege mennyivel alacsonyabb, nézze meg az alábbi videót:

Mi az az erdei köbméter? 

Ha a farönköket egy méter szélességű sarangba pakolják, akkor 1 méter hosszú sarang esetében 1,7 méter magasra kell pakolni a tűzifát ahhoz, hogy kijöjjön az 1 köbméternyi tiszta faanyag. Ez annak köszönhető, hogy a farönkök között (formájukból adódóan) mindig marad rés. 

 • 1 erdei köbméter tehát: 1x1x1,7 m farakást jelent farönkökből

 

Figyelem! Gyakran előfordul, hogy kereskedők NEM 1 erdei köbméternyi hanem 1 hagyományos köbméternyi fát értékesítenek. Ez tehát nem 1,7 méter, hanem csupán 1 méter magas farakást jelent – ami lényegesen kevesebb tiszta faanyag. 

Éppen ezért, ha valahol nincs kiírva, hogy erdei köbméter, akkor kérdezzünk rá, hogy milyen köbméterről van szó! 

Tűzifa Pest megyébe házhozszállítással

Gyakori kérdés, hogy mekkora a tőlünk rendelhető legkisebb mennyiség. Már 1 erdei köbméternyi, azaz 1 raklapnyi tűzifa is rendelhető tőlünk.

 • 1 erdei köbméter azaz 1 raklap tűzifa légszáraz állapotban kb 8 mázsának felel meg. 

 

A fuvart akkor indítjuk el, ha egy körzetbe 6 raklapnyi megrendelés érkezett be. A teherautóra pedig maximum 7 raklapnyi tűzifa fér fel egyszerre. 

Ha Ön nagykereskedő, természetesen kamiontételben is vásárolhat tűzifát, erről itt talál bővebb információt.

Ne fűtsön nedves tűzifával! 

Végül szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy mennyire fontos a tűzifa nedvességtartalma a gazdaságos tüzelés során. Míg a frissen kivágott fa nedvességtartalma akár 50% is lehet, addig a fűtéshez ideális légszáraz fa mindössze 15-20% nedvességet tartalmazhat. 

Amennyiben túl magas a fa nedvességtartalma, akkor a faanyag eltüzelése során keletkezett energia egy jelentős része a többlet nedvesség elpárologtatására megy el. Így jelentősen csökken a tűzifa fűtőértéke. Összehasonlításképpen a frissen kivágott fa fűtőértéke nagyságrendileg 1,6-1,9 kWh/kg – ezzel szemben a légszáraz fa 4-4,4 kWh/kg fűtőértékkel rendelkezik. 

További fontos tudnivaló, hogy ha Ön erdészetektől, rönkökben vásárol fát, akkor akár 1-2 év is szükséges lehet a fa kiszáradásához. Ez az idő jelentősen lerövidül, ha kiszállítás után Ön az egész rendelt mennyiséget felaprítja, és megfelelően tárolja. A tárolás szabályairól itt  olvashat bővebben. 

Ha nem szeretne bajlódni a felaprításával, és a hosszas szárítással, akkor tűlünk rendelhet felaprított tűzifát. Telephelyünkön ideálisak a körülmények a fa száradásához is. 

Rólunk

Mi a BioNova Hungary Kft-nél 2009 óta dolgozunk azért, hogy Önnek a legjobb minőségű és száraz tüzelőanyagot biztosítsuk.

 • Nálunk Ön a legfontosabb
 • Korrekten, becsületesen dolgozunk
 • Törekszünk a gyors kiszállításra
 • Garanciát vállalunk a jó minőségre
 • Legális, felelősségteljes vállalkozásként működünk

 

Ha felkeltettük érdeklődését, vagy bármi kérdése van, bátran keresse kollégánkat! 

Telephelyvezető: Szmolka Gábor

Telefon: +36 30 611 1297

Email: info@fakupac.hu