Mi az a fűrészpor? 

A fűrészpor olyan finom, porszerű faforgács, amely a faipari feldolgozás során keletkezik. Felhasználási területe igen széles: az élelmiszeripartól kezdve a fűtésen át sok területen felhasználható.

Fűrészport rendelne? Keressen bátran: Szmolka Gábor: +36 30 611 1297

A fűrészpor ára: 2500 Ft / Zsák (110 cm x 55 cm) 

A zsák betéti díja: 1500 Ft

Milyen a Tuzifatveszek.hu-n kapható fűrészpor? 

A fafeldolgozás során bükk, cser és kőrisfa fűrészpor keletkezik üzemünkben. A nálunk kapható fűrészpor finom szemcsés, egyéb hulladéktól meg van tisztítva.

A szállítás 110 cm x 55 cm zsákokban történik, amelyben füstölésre alkalmas, tiszta fűrészport csomagolunk. Igény esetén házhoz is szállítunk! 

Figyelem! A nálunk kapható fűrészpor egyelőre nem használható fel élelmiszeripari célokra, mivel a fafeldolgozás olyan automata géppel történik, ami lánckenő olajat használ, és ez belekerülhet a fűrészporba! 

Ha ilyen célból vásárolna fűrészport térjen vissza az év második felében, mert hamarosan új gépet állítunk be, amivel már a fűrészpor alkalmas lesz élelmiszeripari felhasználásra is.

 

Mire használható fel a fűrészpor? 

Pellet, fabrikett készítése fűrészporból

Pelletet és fabrikettet speciális gépekkel készítenek megfelelően száraz fűrészporból. A fűrészpor nedvességtartalmának a gyártáshoz 5-10% között kell lennie, ha ennél nedvesebb, az a fűtőérték romlásához, a kazán károsodásához, illetve a fűtőanyag széteséséhez vezet. Éppen ezért nem ajánlott ezeknek az otthoni elkészítésével foglalkozni. Rendeljen kész fabrikettet vagy pelletet!

 

Fűrészporral való fűtésre: 

A fűrészpor közvetlenül is felhasználható fűtésre vegyes tüzelésű fűrészporos kazánokban

 

Fűrészpor mulcsozáshoz: 

A mezőgazdasági felhasználással kapcsolatban megoszlanak a vélemények, mert a fűrészpor valamilyen szinten savanyítja a földet. A gyakorlatban azonban tőzeggel keverve vagy trágyázásnál a talaj takarására gyakran használják

 

Fűrészpor füstöléshez

Az élelmiszeriparban gyakran használják húsok, halak és akár sajjtok füstöléséhez is.

Figyelem! A nálunk jelenleg kapható fűrészpor ilyen célra nem használható fel, de közeljövőben új gépet állítunk be, úgyhogy térjen vissza pár hét múlva! 

 

A fűrészpor egyéb felhasználása: 

    • Állattartás: állatok almozása
    • Fűrészporos tapéta készítése
    • Farostlemez készítése
    • Komposztálás
 

A fűrészport kérésére házhoz szállítjuk! Kérdése van? Forduljon bizalommal munkatársunkhoz, Szmolka Gáborhoz:  +36 30 611 1297 

 

Vásárlóink kérdezték

Hogyan használható a fűrészpor fűtésre?

Egy átlagos kazánban nem ajánlott fűrészporral fűteni, mert porrobbanás is kialakulhat, ami égési sérülést is okozhat. Viszont létezik kifejezetten fűrészporos fűtésre is alkalmas kazán, amivel közvetlenül is használható fűtésre a fűrészpor.

 

Alkalmas-e a fűrészpor fabrikett, fapellet készítésére házilag?

Természetesen alkalmas, de érdemes mérlegelni, hogy megéri-e. Egyrész a fűrészpornak 5-10% nedvességtartalma lehet, amelyet laikus nem feltétlenül tud megállapítani. Ha ennél nedvesebb, szárítani kell. A tüzelőanyagok elkészítéséhez speciális gép szükséges, amelynek sem a vásárlása, sem a bérlése nem kifejezetten olcsó.