Tűzifa Dorog területére eladó erdei köbméteres kiszerelésben, körhálós kalodában házhozszállítással. Darus, önrakodó teherautónk segítségével a lerakodást is könnyedén megoldjuk otthonában! 

Tűzifa rendelése – Szmolka Gábor: +36 30 611 12 97

Tűzifa Dorog területére: miért vásároljon tőlünk?

Tűzifa és tűzifa között is nagy különbségek lehetnek attól függően, honnan vásároltuk. Például gyakori, hogy túl magas nedvességtartalmú fát árulnak, vagy éppen a fa fajtája nem az, aminek eladják. Sajnos még mindig sűrűn előfordulnak a tűzifa átverések, így mindenképpen csak megbízható kereskedőtől érdemes tűzifát vásárolni.

Cégünk, a BioNova Kft 2009 óta értékesít tűzifát. Telephelyünk Bicskén található, ahol minden megtalálható, ami a fa feldolgozásához szükséges. Kizárólag legális forrásból, magyar erdőgazdálkodásból származó fát értékesítünk, minden megrendelésről számlát adunk. 

A tőlünk vásárolt tűzifa: 

 • Gyártási hulladéktól és törmeléktől megtisztítva kerül forgalmazásra
 • Igény szerint választhat 25 vagy 33 centiméteres hasábokra aprított tűzifát
 • A csomagolást automatizált rendszer végzi egyedi gyártású raklapokra, körhálós kalodába – így Ön garantáltan 1 erdei köbméter fát kap
 • A házhozszállítást szintén saját önrakodó teherautóval végezzük, így a fát otthonában könnyedén a kívánt helyre rakodjuk le.

 

A tűzifa ára: 72.000 / erdei köbméter

Az alábbi videóban még több információt talál az elérhető méretekről és kiszerelésekről:

Kőris tűzifa Dorog területére

A kőris tűzifa egy különösen népszerű tűzifa fajta. Kiválóan izzik, bármely fűtőberendezésbe tökéletes választás, egyenletesen, szépen ég. Fűtőértéke: 16,9 MJ/kg

Cser tűzifa Dorog területére

Szintén közkedvelt fajta a csertölgy, mivel viszonylag könnyű feldolgozni: nem fülled és szépen hasad. A kőrishez hasonlóan remekül izzik. Fűtőértéke 16,8 MJ/kg

Gyertyán tűzifa Dorog területére

A gyertyán hátránya, hogy kitermelés után azonnal fel kell dolgozni, máskülönben fülled. Szintén problémát jelenthet, hogy nehéz felhasogatni. Üzemünkben ugyanakkor minderről gondoskodunk – megfelelően feldolgozva ugyanis a gyertyán is remek tüzelő. További előnye, hogy ez a fajta alig termel hamut az égése során, lángja pedig szép fehér, ezért kandallóba is jó választás. Fűtőértéke 15,8 MJ/kg

Bükk tűzifa Dorog területére

A bükk tűzifa szintén könnyen fülled, ezért ennél a fajtánál is fontos a megfelelő feldolgozás. Bár az átlagnál több hamut termel, fűtőértéke még mindig nagyon magas, és rendkívül jó parázstartó. Fűtőértéke: 15,62 MJ/kg.

Mi a legkisebb mennyiségű tűzifa, amit házhozszállítunk?

Már egyetlen raklapnyi, azaz 1 erdei köbméternyi fa házhozsszállítása is lehetséges. A fuvar elindításának feltétele, hogy egy körzetbe 6 raklapnyi tűzifa megrendelése teljesüljön – ez viszonylag hamar meg szokott történni. A teherautónk pedig összesen 7 raklapnyi tűzifa kiszállítását tudja egyszerre elvégezni. 

Viszonteladóink pedig kamiontételben is vásárolhatnak tőlünk tűzifát.

Nézze meg, hogyan zajlik nálunk a kiszállítás! 

Mi az oka, hogy nem mázsára, hanem erdei köbméterre értékesítjük a tűzifát?

Az erdei köbméter az erdészetekben haználatos mértékegység, amely a farönköket egymásra pakolva egy 1 méter széles, 1 méter hosszú és 1,7 méter magas farakást, azaz sarangot jelent. De hogy jön ki az 1,7 méteres magasság? Mivel a farönkök nagyjából henger formájúak, mindig rés marad köztük – ezért kell magasabbra pakolni, mint az egy méter.

1 erdei köbméter tűzifa így 1 köbméter tiszta faanyagot jelent. 

Fontos tudnivaló, hogy az 1 erdei köbméternyi tűzifa tömege attól függ, hogy mennyire van kiszáradva a fa: míg a frissen kivágott tűzifa tömege erdei köbméterenként 11-12 mázsa, légszáraz állapotban ez már csak 8 mázsa. Tehát a fa száradás közben veszít a tömegéből. Így ha Ön nem teljesen légszáraz fát vásárol, akkor a további száradás alatt veszteség érheti. Márpedig a fa víztartalmát csak arra alkalmas mérőeszközzel lehet ellenőrizni. 

Ugyanakkor a fa térfogata állandó, tehát ha erdei köbméterre vásárol tűzifát, akkor nem érheti veszteség. 

A következő videón Ön is megnézheti, hogy hogyan változik a fa tömege száradás közben:

Extra tipp: mindig figyeljen vásárláskor, hogy erdei vagy hagyományos köbméterre értékesítik a fát! Ha túl alacsony az ár, akkor lehet, hogy hagyományos köbméterről van szó, ami lényegesen kevesebb tűzifát jelent.

Hogyan fűtsön gazdaságosan? 

A gazdaságos tüzeléshez nagyon fontos, hogy jó minőségű, keményfa fajtából készült tüzelőt vásároljon. Ezen kívül szintén kritikus fontosságú a tüzeléshez használt fa nedvességtartalma. 

Míg a frissen kivágott fa akár 40-50% nedvességet is tartalmazhat, a fűtésre alkalmas fa víztartalma 15-20% közötti. Amennyiben túl magas a fa nedvességtartalma, a fűtéskor keletkezett hőenergia egy jó része a víz elpárologtatására megy el. 

Ez jól látszik az alábbi számokból is: 

 • A frissen kivágott fa fűtőértéke 1,6-1,9 kWh/kg
 • A légszáraz fa fűtőértéke 4-4,4 kWh/kg is lehet

 

A fa száradását nagyban elősegíti, ha a tűzifa tárolása ideális környezetben és felaprítva történik. Telephelyünkön ideálisak a körülmények a fa megfelelő száradásához. Ha szeretne többet megtudni a témában, olvassa el a tűzifa tárolásáról szóló cikkünket! 

Fűtsön modern fűtőberendezéssel! 

A gazdaságos fűtéshez ezen kívül elengedhetetlen a korszerű fűtőberendezés is. Míg egy elavult, régi kazán nagyjából 50%-os hatásfokkal képes tüzelni, addig egy új vegyestüzelésű kazán minimum 80%-ot tud biztosítani. Ezen kívül a tüzelést még gazdaságosabbá teheti, ha a rendszerbe egy puffertartály is bekötésre kerül. Bár elsőre a beruházás soknak tűnhet, az új fűtőberendezés ára viszonylag gyorsan megtérül, utána pedig már nyereséges – nem beszélve arról, hogy a környezetszennyezés mértéke is kisebb.

Rólunk

Mi a BioNova Hungary Kft-nél 2009 óta dolgozunk azért, hogy Önnek a legjobb minőségű és száraz tüzelőanyagot biztosítsuk.

 • Nálunk Ön a legfontosabb
 • Korrekten, becsületesen dolgozunk
 • Törekszünk a gyors kiszállításra
 • Garanciát vállalunk a jó minőségre
 • Legális, felelősségteljes vállalkozásként működünk

 

Ha felkeltettük érdeklődését, vagy bármi kérdése van, bátran keresse kollégánkat! 

Telephelyvezető: Szmolka Gábor

Telefon: +36 30 611 1297

Email: info@fakupac.hu