Eladó tűzifa Budapest területére házhozszállítással. A tűzifát körhálós kalodában, erdei köbméteres egységekben értékesítjük, darus, önrakodó teherautónkkal pedig a lerakodást is kényelmesen megoldjuk otthonában. 

Tűzifa rendelése – Szmolka Gábor: +36 30 611 12 97

Rendeljen tőlünk kalodás tűzifát Budapestre! 

Cégünk, a BioNova Kft 2009 óta működik. Célunk ügyfeleink maximális elégedettsége, ezért kizárólag magas fűtőértékű, kiváló minőségű tűzifát kínálunk eladásra, és a házhozszállítást is igyekszünk minél gyorsabban megoldani. 

A tűzifa ára: 72.000 / erdei köbméter

Mit érdemes tudni az általunk kínált tűzifáról? 

 • Kizárólag magyar erdészetekből, legális forrásból származó tűzifát értékesítünk 
 • Minden megrendelésről számlát állítunk ki
 • A fát saját telephelyünkön dolgozzuk fel, saját gépparkkal rendelkezünk
 • A tűzifát 25 vagy 33 centiméteres hasábokra felaprítva kínáljuk, ahogy Önnek jobban megfelel
 • Minden esetben gyártási hulladéktól és törmeléktől megtisztított  tűzifát kínálunk eladásra 
 • A csomagolást pedig automatizált rendszer végzi, amely így garantáltan 1 erdei köbméteres egységekbe, hálós kalodákba rendezi a tűzifát

 

Az alábbi videóban még több információt talál az elérhető méretekről és kiszerelésekről:

A tűzifa házhozszállítása Budapest területére

A házhozszállítást saját, darus önrakodó teherautónkkal végezzük Budapest területére, így a lerakodás sem jelent problémát otthonában. 

A legkisebb rendelhető mennyiség már 1 raklapnyi, azaz 1 erdei köbméternyi tűzifa. (Ez légszáraz állapotban kb. 8 mázsát jelent.) A fuvart akkor indítjuk, ha egy körzetbe 6 raklapnyi tűzifa rendelés érkezik be. 

Természetesen nagykereskedőink kamiontételben is vásárolnak tűzifát. 

Nézze meg, hogyan zajlik nálunk a kiszállítás!

Milyen tűzifát kínálunk? 

Kizárólag magas fűtőértékű keményfa tűzifa fajtákat forgalmazunk. Mivel több erdészettel is kapcsolatban állunk, ezért folyamatos a készletünk utánpótlása. Így egész évben rendelhet tőlünk kiváló minőségű tűzifát. A következő tűzifa fajtákat forgalmazzuk: 

Tűzifa fajtája

Fűtőérték

Tulajdonságok

Kőris

16,9 MJ/kg

Rendkívül népszerű tűzifa fajta, amely egyenletes hőt biztosít. Kiválóan izzik, bármely fűtőberendezésbe tökéletes választás

Csertölgy

16,8 MJ/kg

Remekül izzó, közkedvelt fajta, amely jól hasad és nem fülled

Gyertyán 

15,8 MJ/kg

Égése során alig termel hamut, szép fehér lánggal ég

Bükk

15,62 MJ/kg

Az átlagnál több hamut termel, ugyanakkor jó parázstartó

 

Miért árusítjuk erdei köbméterre a tűzifát?

Először is lássuk, mi az az erdei köbméter! 

Az erdei köbméter az erdészetekben használt mértékegység, 1x1x1,7 m méretű sarangot jelent. Mivel a farönkök henger alakúak, pakolás közben mindig rés marad köztük, ezért szükséges 1,7 méter magasra rakni őket, hogy kijöjjön az 1 köbméternyi tiszta faanyag. 

De miért érdemes erdei köbméterre vásárolni a tűzifát? 

Míg a frissen kivágott fa akár 40-50% nedvességtartalommal is rendelkezhet, a légszáraz, azaz tüzelésre alkalmas tűzifa nedvességtartalma mindössze 15-20% közötti. Száradás közben, ahogy a nedvesség eltávozik, a fa tömege jelentősen csökken:

 • Míg 1 erdei köbméter frissen kivágott fa tömege 11-12 mázsa, addig légszáraz, tehát fűtésre alkalmas állapotban 8 mázsa

 

A fa nedvességtartalmát pedig csak erre a célra kifejlesztett mérőeszközzel lehet ellenőrizni, tehát ha Ön nem teljesen száraz fát vásárol mázsára, akkor száradás közben veszteség érheti. 

Ugyanakkor a fa térfogata állandó marad – ha erdei köbméterre vásárol tűzifát, akkor nem áll fenn a veszteség kockázata.

Erről egy videót is készítettünk: 

 

Erdei köbméter és hagyományos köbméter: mi a különbség?

Míg az erdei köbméter 1x1x1,7 m méretű sarangot jelent, a hagyományos köbméter esetében csak 1 méter magasra pakolják a fát – ami jóval kevesebb tiszta faanyagot jelent. 

Gyakran előfordul, hogy a tűzifát erdei köbméter helyett hagyományos köbméterre árusítják, aminek a figyelmeztető jele lehet a túl alacsony ár. Éppen ezért mindig kérdezzünk rá vásárláskor, hogy erdei köbméterről van-e szó! 

Pár tipp a gazdaságos fatüzeléshez

#1 Mindig alacsony nedvességtartalmú fával fűtsön!

A fa alacsony nedvességtartalma kritikus a gazdaságos fűtés szempontjából. Ugyanis ha a fa túl vizes, a fűtés során keletkezett energia egy jelentős része a víz elpárologtatására megy el. De beszéljenek a számok:  

 • A frissen kivágott fa fűtőértéke 1,6-1,9 kWh/kg
 • A légszáraz fa fűtőértéke 4-4,4 kWh/kg is lehet

 

Ahhoz, hogy a fa megfelelően kiszáradjon elengedhetetlen a megfelelő tárolás. Ha szeretne megtudni többet a témában, olvassa el ezt a cikkünket. >>

#2 Jó minőségű, keményfa fajtát válasszon!

A kínálatunkban elérhető bükk, gyertyán, csertölgy és kőris tűzifa fajták kiválóan alkalmasak a tüzelésre. Bár az akác szintén keményfa fajtának számít, ennek a fűtőértéke a többinél lényegesen alacsonyabb. 

#3 Modern, korszerű fűtőberendezést használjon! 

Ma már egy új vegyestüzelésű kazán hatásfoka elérheti a 80%-ot is. Ugyanakkor egy elavult fűtőberendezés hatásfoka körülbelül 50% körül van. Éppen ezért érdemes a régi kazánt lecserélni – a beruházás gyorsan megtérül, majd ezután spórol Önnek.  

Rólunk

Mi a BioNova Hungary Kft-nél 2009 óta dolgozunk azért, hogy Önnek a legjobb minőségű és száraz tüzelőanyagot biztosítsuk.

 • Nálunk Ön a legfontosabb
 • Korrekten, becsületesen dolgozunk
 • Törekszünk a gyors kiszállításra
 • Garanciát vállalunk a jó minőségre
 • Legális, felelősségteljes vállalkozásként működünk

 

Ha felkeltettük érdeklődését, vagy bármi kérdése van, bátran keresse kollégánkat! 

Telephelyvezető: Szmolka Gábor

Telefon: +36 30 611 1297

Email: [email protected]